Αφίσες για τον Γιάννη Ρίτσο

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας με τα δημιουργικά κύματα σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, καλεί όλους τους σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας να σχεδιάσουν μία ή περισσότερες αφίσες με θέμα «Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο - 100 χρόνια από τη γέννησή του».

Οι αφίσες που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή, θα εκτεθούν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από τις 17 -31 Δεκεμβρίου 2009.

* Η επιτροπή αποτελείται από την κ. Γραμματικοπούλου Ελένη (υπεύθυνη μορφωτικών εκδηλώσεων ΕΙΕ), τον κ. Πλάτων Μάξιμο (φωτογράφος και στενός φίλος του Γιάννη Ρίτσου), τον κ. Κανελλόπουλο Δημήτρη (σχεδιαστής, αντιπρόεδρος Ενωσης Γραφιστών Ελλάδας 2008-2010), τον κ. Χαρατζόπουλο Παναγιώτη (σχεδιαστής) και τον κ. Λιβάνη Διονύση (σχεδιαστής).

Την ημέρα των εγκαινίων στις 17.12.2009 και στα πλαίσια των ειδικών μορφωτικών εκδηλώσεων του ΕΙΕ «Επιστήμης Κοινωνία», διοργανώνεται αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ποιητή, με ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς ηθοποιούς, προβολή ντοκιμαντέρ και άγνωστου αρχειακού υλικού (κείμενα και φωτογραφικό υλικό), καθώς και με ερμηνεία μελοποιημένων ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από τη Μαρία Φαραντούρη.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 06 Δεκεμβρίου 2009

http://www.dimiourgikakimata.gr/index.php?/project/gs-ss/
πηγή εικόνας: http://gda.gr/node/562






σονάτα του σεληνόφωτος

http://www.youtube.com/watch?v=9EcZH_9bZYE
http://www.youtube.com/watch?v=PNpw7gqogj0